Hydrotec sinds 1988
0800 14 210

Voor bescherming tegen vocht in de kelder en een gezonde kelder

Voor bescherming tegen vocht in de kelder en een gezonde kelder

Muren tegen de grond of tegen rotsen, zoals die in de meeste kelders, lopen een groot risico om aangetast te worden door vochtigheid. Om enig ongemak te voorkomen, is het noodzakelijk om beveiligingen te installeren:

Of van binnenuit: met de realisatie van een behuizing gecombineerd met een waterafstotende injectie.

Soit par l’extérieur : avec la mise en place d’une protection multicouche et l’installation de drains le long des murs enterrés.

Of van buitenaf: met het aanbrengen van meerlaagse bescherming en het aanbrengen van afvoeren langs de ingegraven wanden.

Waar ?

  • In de kelders
  • Op alle muren die tegen de aarde of de rots leunen

Symptomen

  • Vochtige keldermuren en vloeren.
  • Afbrokkelen van verf of coatings
  • Waterinfiltratie
  • Onaangename geuren, schimmels en schimmels die groeien op opgeslagen items
  • Omgevingsvochtigheid te hoog in kelders.

Waarom ingrijpen?

Hydrotec werkt in vochtige kelders om ze droog en gezond te maken. Na behandeling kunnen de kelders worden gebruikt voor opslag, het inrichten van een wasruimte, een speelkamer, een sportkamer of een kantoor.

De stappen van waterdichte beschermingsbehandeling van binnenuit

1

Voorbereiding van muren door strippen

2

Of voorbereiding van muren door middel van zandstralen

3

Implantatie van een injectiebarrière

4

4. Aanbrengen van de hechtlaag:

(barbotijn)

5

Aanbrengen van Hydro + gips

6

Een afschuining maken aan de voet van de muur

7

Of plaatsing van een afvoergoot aan de voet van de muur

(indien nodig)

8

Waterdichting en vloerafwerking

met Egaline HY

De stappen van waterdichte beschermingsbehandeling van buitenaf

1

Een greppel graven

en zorgvuldige reiniging van het gehele oppervlak van de muur

2

Implantatie van een injectiebarrière

om capillaire stijging te voorkomen

3

Waterafstotend cementeren van de muur

4

Plaatsing van een waterdicht membraan

honingraat met knipperen in het bovenste gedeelte

5

Installatie van de afvoer

omgeven door grind en geotextiel

6

Installatie van een drainagematras

7

Opvullen van de greppel

Veelgestelde vragen – meer informatie

Definitie

Gezien de prijsevolutie in onroerend goed, zijn uw kelder of uw mezzanine ruimtes die bewoonbaar moeten worden gemaakt of op zijn minst bruikbaar en geschikt voor opslag zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat de objecten en voedingsmiddelen worden beschadigd door vocht en schimmels.
Het ontsmetten van een kelder door het aanbrengen van een waterdichte coating aan de binnenkant van de muren tegen de grond helpt de verspreiding van schimmels te voorkomen en de muffe geur te voorkomen.
Als de toegankelijkheid het toelaat, bieden we ook aan om kelders van buitenaf te behandelen door een sleuf langs de muren te openen.

Diagnostisch

Keldermuren en muren tegen de grond staan ​​in contact met de kelder die geïmpregneerd is met regenwater of gewoon vochtig omdat de grondwaterspiegel niet ver van het keldervloerniveau ligt.
Niet bestand tegen de druk van vochtigheid en de zouten die ermee gepaard gaan, het gips afgebladderd, de blaren verf geven een melaats aanzien aan de muren tegen de grond.
Na het testen van de muren met een hoogfrequentie hydrometer, identificeert de technisch adviseurde grondniveaus, de niveaus van de aangrenzende gronden en stelt op basis van zijn metingen een interventieplan op.

Oplossingen om te vermijden

We raden ten zeerste af om muren tegen de grond te verstoppen achter een partitie. De vochtige muur laten zoals hij is en een ellendige verborgen scheidingswand bouwen is echt geen blijvende oplossing, het kan zelfs gevaarlijk zijn: de leegte verborgen door de partitie of de tegenscheiding blijkt een heel goed nest te zijn voor insecten. droogrot.

Oplossingen aangeboden door Hydrotec: hoe metselwerk tegen de grond te behandelen?

Van binnenuit: de behuizing (of “waterafstotend cementeren”)

Om een ​​gezonde, droge keldermuur te hebben die naar keuze kan worden geverfd of bedekt met gips, moet op de zorgvuldig voorbereide muren een bekledingspleister – waterafstotende cement – worden aangebracht.

Belang van muurvoorbereiding

Om de vochtigheid van keldermuren te bestrijden, de kwaliteit van de oppervlaktevoorbehandeling is essentieel: afbrokkelende verf afschuren, zeer voorzichtig oude geschilde kalkpleisters verwijderen, natte muurpleisters. Het is raadzaam om terug te keren naar een schone, samenhangende en perfect schone wand om een ​​optimale hechting van de nieuwe waterafstotende coating te garanderen. De kwaliteit van de preparatie voorkomt scheuren en losraken van de nieuwe waterafstotende cementpleister (Hydro+).

Aanbrengen van de waterdichte coating

De waterdichte coating wordt in drie lagen op keldermuren aangebracht:
1. de tack coat of slip op een schone en poreuze ondergrond,
2. eerste laag Hydro+ waterafstotende pleister,
3. tweede laag Hydro+.

Het werk wordt handmatig uitgevoerd of met een pomp en een mortelspuitlans wanneer de grootte van het terrein groot is.

De keldervloer is nat

Op grondniveau is het soms nodig om de waterdichting onder tegels opnieuw aan te brengen. Ook vochtige keldervloeren worden behandeld: na een zorgvuldige voorbereiding (schuren, strippen, verwijderen van eventuele brokkelige elementen, enz.) brengen we de vloer aan met een hechtlaag en een waterdichtingsvoeg.

Wanneer de hydrostatische druk erg hoog is, ondergelopen kelder

Wanneer de kelder regelmatig onder water staat, plaatsen we een binnenafvoer aan de voet van de muur (afvoergoot), of een HY-N20 drainagemembraan over het volledige oppervlak van de vochtige vloer van de kelder. De grond is dan perfect gedraineerd. Het water gaat naar een inspectieput of een carter voorzien van een kelderpomp.

Moet er een waterdichte barrière worden geïnstalleerd in de schuifwanden, de omtrekwanden?

Als er geen plastic membraan (Diba) of een betonnen plaat is die de kelder van de rest van het gebouw scheidt, raden we de installatie van een waterdichte barrière aan: dit is een behandeling voor capillaire opstijging door injectie van waterafstotend. De vochtigheid die de behuizing bevat, zal niet lang duren om naar de begane grond te klimmen als we dit niet voorkomen (in dit geval krijgt de uitdrukking klimvocht zijn volledige betekenis).
Hetzelfde geldt voor de scheidingswanden van kelders die ter hoogte van de buitenvloer door injectie kunnen worden behandeld, terwijl de omhulde randwanden in hoogte worden behandeld, ter hoogte van de buitenvloer (zie technische tekeningen).
Al deze anti-vochtbehandelingen zijn complementair en essentieel om een ​​optimaal resultaat te bereiken, zeker wanneer u een mezzanine of een deel van een kelder bewoonbaar wil maken.

Kunnen we de muren van de kelder schilderen?

Nadat de bekleding is opgedroogd, kunnen de keldermuren worden geverfd, maar aangezien onze bekledingspleister een mooie, uniforme, lichtgrijze afwerking biedt (zie foto’s op de dienstenpagina), raden we aan deze te laten zoals hij is. Dit voorkomt schilderkosten.
We raden geen waterdichte niet-microporeuze verven en universele anti-vochtverven aan die in doe-het-zelfzaken worden verkocht.

Moeten geventileerde ruimtes en kelders worden beschermd tegen vocht?

Ook geventileerde ruimtes, ook wel kruipruimtes genoemd, kelders verdienen het om goed beschermd te worden tegen vocht. Deze gebieden kunnen niet als zodanig worden gebruikt, maar het heeft de voorkeur dat er geen water in sijpelt. Zoals de naam al doet vermoeden, moeten geventileerde ruimtes ook volledig worden geventileerd om te voorkomen dat waterdamp en condens op betonnen plafonds condenseert.

Garantie

Of het nu gaat om gestort beton, op massieve bakstenen muren, terracotta blokken of betonblokken, de Hydro+ coating is de oplossing van de omkasting die voor 98% van de gecoate m² volledige tevredenheid geeft vanaf de eerste interventie van Hydrotec.
Voor de overige 2% is tussenkomst van de dienst na verkoop soms noodzakelijk.
Daarom wordt op door Hydrotec aangebrachte waterafstotende coatings tien jaar garantie gegeven.
Hydrotec bestaat al sinds 1988, u kunt rekenen op zijn vastberadenheid om uw vochtprobleem op te lossen.

Injectie behandeling

De behandeling bestaat uit het injecteren van een waterafstotend product (een goedgekeurd product, in dit geval de CRD Gel of het vloeibare H10eco product).
Tijdens de injectie zal het injectieproduct in het poreuze materiaal van de muur migreren en een stuk metselwerk volledig doordringen aan de voet van de muren.
Het injecteren van een waterdichtingsproduct in een muur lijkt een beetje op het aanbrengen van een waterdicht membraan – maar in vloeibare vorm – aan de basis van het metselwerk om een ​​waterdichte en perfect waterdichte barrière te creëren die voorkomt dat de capilla omhoog gaat.

Injectie producten
Injectieproducten zijn waterafstotende middelen die zijn samengesteld uit silaan- en siloxaanoligomeren. De harsconcentratie is geschikt voor behandeling door injectie. Het is heel verrassend als we de toxiciteit van oplosmiddelen kennen en we weten dat Het is heel verrassend als we de toxiciteit van oplosmiddelen kennen en we weten dat producten in de waterige fase (verdund in water) zijn al tientallen jaren bewezen!
De producten die door Hydrotec worden gebruikt, zijn geformuleerd in waterige fase. Ze geven geen geur af; ze zijn niet giftig: H10éco heeft het Groene label behaald en de HCRD Gel, een product dat onschadelijk is voor de gezondheid, heeft inmiddels een Klasse A+ goedkeuring (de beste efficiëntie onder de geteste producten!) van de Belgische parastatale organisatie, het Wetenschappelijk Centrum en Bouwtechnologie ( CSTC).

Na de injectiebehandeling, de anti-salpeterbescherming van de muren
Na de injectiebehandeling begint de vochtigheid van de muren zijn werk van migratie en verdamping. Het drogen van een muur duurt gemiddeld 4 tot 12 maanden. De droogtijd van een muur is afhankelijk van:

  • de dikte van de muren;
  • de hoeveelheid water die erin zit;
  • de daarin aanwezige hoeveelheid zouten;
  • van het seizoen (koud of warm, nat of droog seizoen)
  • de aan- of afwezigheid van verwarming;
  • de aanwezigheid en kwaliteit van de pleisters (cement of gips? gebeitst of niet?);

Tijdens het drogen zullen de salpeterzouten die over de hele dikte van de muren aanwezig zijn, ook naar het oppervlak migreren. Sommige zullen naar buiten komen en aan de voet van de muur vallen, maar een hoeveelheid zout zal gevangen blijven en zich ophopen in de oppervlaktelaag van de muur. Zelfs als de behandeling van opstijgend vocht correct is uitgevoerd, zullen tijdens het aanbrengen van vloeibare gips de achtergebleven zouten migreren in het gipsmengwater. Ze zullen waarschijnlijk een probleem vormen voor de nieuwe coating die op de muur wordt aangebracht. Aangezien de zouten de vervelende neiging hebben om in het water op te lossen, zullen ze zich verspreiden in de nieuwe pleisterlaag en ongewenste effecten hebben op het goede verloop van de operaties: vanwege de hygroscopiciteit die wordt begunstigd door de zouten, kan de gezouten pleister doen vermoeden dat de de behandeling werkt niet goed; blaren verschijnen in de nieuwe verf, zwelling in de
achtergronden.

Veel mensen en bouwprofessionals onderschatten dit belangrijke aspect van de behandeling vaak. We kunnen niet genoeg benadrukken dat het nodig is om salpeterbescherming te bieden voordat de pleisterlaag wordt aangebracht. De meeste van onze after-sales service-oproepen hebben betrekking op locaties waar om verschillende redenen de salpeterbeschermingsstap is weggelaten, een belangrijk aspect van de behandeling van opstijgend vocht als die er is!

Waaruit bestaat de anti-salpeterbeveiliging?
De anti-salpeterbescherming is een cementpleister (coating of membraan) die op de perfect gestripte en gereinigde wand wordt aangebracht.
Om een ​​muur blijvend op te ruimen kan het anti-zoutscherm op twee manieren gemaakt worden:

  • ofwel brengen we, volgens de instructies in de technische fiche, de Hydro + pleister aan, een cementpleister met toegevoegde harsen die zeer goed bestand is tegen zouten;
  • of er wordt een Hy-N3-membraan aan de wand bevestigd, die is voorzien van een nylon gaas en cellen waaraan de pleister zal hechten.

Wij gebruiken bij voorkeur de Hydro+ coating omdat:

  • Het maakt de muur recht en stelt u in staat een laag pleister aan te brengen die niet te dik zal zijn, wat gebruikelijk is op oude muren (we raden maximaal 2 cm pleister aan op Hydro +).
  • In tegenstelling tot membranen is het microporeus.
  • De coating is resistent en versterkt de muur;
  • Dankzij zijn hechtlaag en zijn cement / kwartsbasis is Hydro+ gips hard en zeer cohesief, dat wil zeggen dat het perfect hecht aan de muur;

Het HY-N3-membraan kan praktisch zijn omdat je er sneller mee kunt bewegen, maar het heeft verschillende nadelen:

  • De muur klinkt hol om aan te raken, er blijft een leegte achter het membraan;
  • Het membraan is moeilijk te hechten aan de oude heterogene wanden (die zelden vlak zijn);
  • Vaak ontstaat er een scheur op de kruising tussen de HY-N3-membraanzone en de Hy-N3-membraanvrije zone;
  • Gips is moeilijk te maken op een kunststof membraan, plafondwerkers gebruiken het niet graag.
  • Het is niet microporeus.

Plat- en schilderwerk na behandeling
Een week na het aanbrengen van de Hydro + salpetersealer kan de pleisterafwerking worden aangebracht zonder het risico dat er opnieuw salpeterkristallen, vlekken of blaren in de verf verschijnen. Het gips mag meestal een goede maand drogen voordat het wordt overwogen om de muren te kleuren. We raden aan om een ​​goede kwaliteit primer en microporeuze verf aan te brengen.

Hydrotec