Hydrotec sinds 1988
0800 14 210

Afdichten van regenwatertank en bassins

Voor een perfect waterdichte van regenwatertank of bassin

De opvang en het gebruik van regenwater is ecologisch en economisch. Als je erover nadenkt, is het onzin om schoon water te gebruiken om je auto te wassen of het toilet door te spoelen.

In het Vlaams Gewest en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is het installeren of renoveren van een regenwatank verplicht geworden bij de bouw of renovatie van een woning. Het Waals Gewest eist de installatie van een regenwatertannk niet, maar één op vijf gemeenten vraagt ​​dit wel aan bij het verlenen van een bouwvergunning.

Op privéniveau kan het opgevangen regenwater worden gebruikt voor toiletten, voor het besproeien van de tuin, voor het wassen van uw auto of voor diverse schoonmaakwerkzaamheden. Met geschikte filtratie kan ook regenwater drinkbaar worden gemaakt.

Op collectief niveau kan regenwater worden gebruikt als voorraad voor brandweerlieden. De door Hydrotec verzegelde regenwatertank bij het Napoleonmuseum in Waterloo of onder het Toison d’Or complex in Brussel zijn van dit type.

Waar?

Dit hoofdstuk gaat over:

  • regenwatertanks
  • zwembaden
  • stormbassins
  • de fonteinen
  • zwembaden
  • afvalwaterzuiveringsinstallaties.

Symptomen

  • De stortbak of het bassin loopt leeg en houdt geen water vast.

Waarom ingrijpen?

Of het nu gaat om de recuperatie van regenwater, de goedkeuring van een buitenfontein, een zwembad of de noodzaak om een ​​waterreserve aan te leggen voor het gebruik van brandweerlieden, het is essentieel om te zorgen voor de juiste waterdichting van al deze werken.

De stappen van de afdichtingsbehandeling van tanks en bassins

1

De tank legen

2

Afkappen en voorbereiden van de muren

en vanaf de grond

3

Installatie van Hydro + afschuiningen

in alle hoeken

4

Aanbrengen van een eerste laag gips

op verticale muren

5

Aanbrengen van een tweede laag gips

op de muren

6

Aanbrengen van de waterafstotende coating

Op de grond

Hydrotec