HYDROTEC SINDS 1988
REINIGEN EN WATERDICHT MAKEN VAN GEVELS

REINIGEN EN WATERDICHT MAKEN VAN GEVELS

Nettoyage et hydrofugation des façades

Kort na de bouw worden gevels in baksteen, steen en minerale pleisters aangetast door het nadelige effect van regen, vorst, vervuiling en vegetatie (mossen, korstmossen). Daarom is het van essentieel belang om gevels waterdicht te maken om ze te beschermen.

Hydrotec kan uw gevels reinigen en waterdicht maken. Onze waterafstotende behandeling is microporeus, de muur wordt waterafstotend gemaakt (parelend), maar laat de muur ademen. Zo kan het water in de vorm van damp altijd uit de muur komen.

De behandelde muur wordt zelfreinigend: vegetaties en vervuiling kunnen zich er niet meer zo gemakkelijk in nestelen. Deze behandeling verandert niets aan het uitzicht van de behandelde muur. Dit voorkomt schade door rijm aan bakstenen die gebarsten zijn door vorst, het loskomen van voegwerk, het ontstaan van barsten.

De gevel blijft lang goed bewaard: een muur die waterafstotend en beschermd is, zal niet vroegtijdig verouderen. Op gevelmuren die waterafstotend gemaakt zijn, verschijnt er ook geen muuruitslag (witte kalksluiers veroorzaakt door de carbonatie van cement).

Verhoogd isolerend vermogen van het materiaal dat beschermd is door een kwaliteitsvol waterafstotend product: een muur die is geïmpregneerd met regenwater werkt als een koudebrug die de kou van de buitenzijde naar de binnenzijde van het huis leidt. Als deze muren goed droog blijven, zal het gebouw al een beetje minder energie verbruiken.

WAAR

 • Op natuurlijke gevels (ongeverfde baksteen, natuursteen, sierbeton, …) blootgesteld aan wind, regen of een atmosferische en wegvervuiling bijvoorbeeld.

SYMPTOMEN

 • Zouten die verschijnen als witte afzettingen op het oppervlak van de muren
 • Scheuren, uitzetten, barsten van bakstenen. Bij vorst zorgt de uitzetting van het water voor scheuren aan de oppervlakte van de materialen (bakstenen, blokken, voegen…)
 • Innestelen van mossen, korstmossen, algen…
 • Innestelen van verontreinigende stoffen

WAAROM ?

– Esthetiek: uw gevels zien er weer schoon uit.

– Zelfreinigend: de behandelde gevel houdt niet langer mos of vervuiling vast. Hij reinigt zichzelf als het regent.

– Bescherming: De waterdicht gemaakte bakstenen zijn minder gevoelig voor de effecten van vorst.

– Duurzaamheid : door de hydrofuge wordt de verouding van de ondergrond aanzienlijk vertraagd.

– Verbeterde muurisolatie: een kamer waarvan de muren goed droog zijn, is makkelijker om te verwarmen.

Hydrotec biedt een garantie van 10 jaar op het waterdicht maken van gevels.

 

HOE

Voorbereiding van de ondergrond:

 • Aanbrengen van een geschikt reinigingsmiddel (anti-mos, ontvettend of zuur)

 • Reiniging met water onder druk (hogedrukreiniging)

 • Hervoegen, opstopping van gaten en eventuele scheuren

 • Drogen

 • Bescherming van ramen en planten

Toepassing van vochtwerend middel:

 • Door besproien : het product (Hydrothan H105 of H205) wordt gesproeid en stroomt natuurlijk over de muur.

 • Door het aanbrengen in één of twee lagen van onverdunde vochtwerende crème (Hydrothan CR505). Het product kan worden aangebracht met een rol, borstel of met behulp van een airless procedé naargelang de situatie.

FAQ


In het kader van een programma voor de verbetering van de huisvestiging, maakt het reinigen en waterdicht maken van solide gevels deel uit van de nodige waterdichtingswerken.

Gevelrenovatie omvat het reinigen, herstellen van beschadigde voegen door verschillende methoden, waaronder de toepassing van diverse reinigingsproducten en waterafstotende middelen voor poreuze gevels blootgesteld aan regenwater.

De waterdichtmakende behandeling wordt toegepast op poreuze ondergronden die onderhevig zijn aan capillariteit en derhalve aan de penetratie van regenwater (baksteen, steen, beton, minerale pleister).

De gevelbehandeling met een waterafstotend product heeft geen betrekking op synthetische pleisters die van nature waterafstotend zijn. Het reinigen ervan kan nodig zijn omdat wordt opgemerkt dat synthetische pleisters gemakkelijk bedekt kunnen worden met algen of “groen mos”.

Hier is geen sprake van injectiebehandeling.


Poreuze gevels blootgesteld aan slecht weer, aan regenwaterafvloeiing, aan vervuiling en micro-organismen lijden en verkleuren. In slechts enkele jaren kunnen ze hun oorspronkelijke uiterlijk verliezen.
Roet en verschillende biologische organismen zoals korstmossen en groene algen (vaak “mossen” genoemd, vandaar de naam “moswerend product” voor het reinigingsproduct die op hen betrekking hebben) zijn ingebed in de gevels, degraderen hen en ontneemt hun esthetische verschijning.
Het is mogelijk om deze schade te stoppen door preventief een waterafstotend product aan te brengen als de gevel nog in goede staat is. Als de gevel al vervuild is, zal de behandeling moeilijker zijn: een reiniging kan een deel van zijn oorspronkelijke glans van uw huis herstellen.

U moet weten dat de toepassing van een waterafstotend product op een recente muur duurzaam is en vervuiling voorkomt. Als de gevel niet aan een preventieve behandeling onderworpen is geweest, dan is het noodzakelijk om een ​​stelling te plaatsen en hem te reinigen vóór het toepassen van de hydrofuge.

Hogedrukreiniging wordt uitgevoerd na besproeiing van het reinigingsproduct.
Als de gevel niet te vuil is, kunnen we hem meestal in de originele staat terugbrengen, maar niets kan het resultaat op papier garanderen.
Over dit onderwerp betreuren wij dat waterafstotende “preventie” niet sterker wordt aanbevolen door de fabrikanten en architecten.

Beschadigde voegen worden na het reinigen hersteld. Wij verzekeren de herstelling van enkele voegen, maar wanneer het nodig is om de voegen van de volledige gevel te verwijderen en opnieuw te voegen, raden we klanten aan om contact op te nemen met een gespecialiseerd bedrijf.


Waterdichting voorkomt infiltratie van regenwater en het binnendringen van verontreinigende stoffen in het materiaal. Het maakt het dus mogelijk om de verkleuring, de achteruitgang en de te snelle veroudering van de gevels te voorkomen.

HET BIEDT DE VOLGENDE VOORDELEN:

 • Duurzame waterdichting
 • Zelfreinigend effect
 • Het uiterlijk en de natuurlijke kleur van de gevel zal voor vele jaren worden bewaard
 • Blokkering van organische ontwikkelingen (groen mos, korstmossen …)
 • Blokkering van de migratie en uitslag van de zouten aanwezig in het materiaal.
 • Vermindering van vorstschade (losse voegen, scheuren …)
 • Behoud van de microporositeit van het materiaal.
 • Behoud het oorspronkelijke aspect: na het drogen van het product is de behandeling bijna onzichtbaar.

Hydrotec maakt gebruik van een reeks kleurloze producten voor de behandeling van waterdichte impregnering van gevels. Sommige producten in het assortiment zijn ook geldig als waterafstotend voor dakbedekking.
Het aanbrengen van waterafstotende middelen gebeurt door druppelen (en niet door spuiten), met een spuitlans waarvan de jet is verwijderd.

De waterafstotende crème (CR505) wordt met een kwast aangebracht.

Het door Hydrotec meest gebruikte waterafstotende middel heet H205. Dit product heeft een uitstekend efficiëntierapport van CSEC, dat het klasse A heeft toegekend, wat betekent dat dit het meest efficiënte product op de markt is.

Andere producten worden gebruikt afhankelijk van de ondersteuning en de verwachte levensduur voor de effectiviteit ervan.

Silane moleculen zijn kleiner in omvang dan siloxanen. Hun combinatie maakt het mogelijk om een ​​zeer veelzijdig waterafstotend product te verkrijgen dat is aangepast aan alle poriën van de gebruikelijke materialen.
Onze waterafstotende producten zijn geschikt voor alle soorten oppervlakken: natuursteen, baksteen, beton, minerale crepi. Hun belangrijkste verschillen zijn:

 • Verdunner: waterige fase of oplosmiddel fase

Verschil in concentratie voor zeer poreuze of weinig poreuze ondergrond

 • CSTC-goedkeuring (klasse A) voor H205
 • Formule crème (CR505) voor delicate borsteltoepassingen zonder te druppelen.
 • Bijzonder effectief waterafstotend voor betonnen vloeren (H305).

Er wordt vaak gezegd dat een waterafstotend middel of verf “ademend” moet zijn. Deze term wordt vaak gebruikt omdat het waterafstotend product niet ademt, maar het moet micro poreus zijn om de overdracht van waterdamp mogelijk te maken.

Penetratie, capillariteit, Injectie, Rehabilitatie, Afvloeiing, Antimos, Renovatie van de gevel, Curatieve behandeling, Woningrenovatie, Gevelbehandeling, Behandeling voor, Impregnatie, Preventieve behandeling, ademen, Eau de javel, bleekwater, Gevelreiniging, Natte muren, hoe reinigen, Hydrofuge, Hogedrukreiniging, Hydrofuge voor daken, Dak afdichting, Regenwater, producten anti, Kleurloos, Sproeien, Waterdichting, Waterdichting maken, waterafstotend